Παιώνια: Το λουλούδι του Δελβινακίου / Peony guesthouse at the village of Delvinaki


Έντονη και μεγάλη η ιστορία του λουλουδιού της Παιώνια, ενέπνευσε τον Μενέλαο Βίλλη να δώσει το όνομα αυτό, στον ξενώνα που δημιούργησε το Δελβινάκι, μόνο που η δική του «Παιώνια», έχει τεράστια μελανοπόρφυρα, μωβ, κόκκινα, ρόδινα και λευκά άνθη, που αγκαλιάζουν τα βήματα σου και σε κοιμίζουν εντός της. Δύο δίκλινα δωμάτια, τέσσερα τρίκλινα και ένα ανεξάρτητο διαμέρισμα με δυνατότητα φιλοξενίας έξι ατόμων, φτιαγμένα με μεράκι και διακόσμηση προσαρμοσμένη με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του κτιρίου, απαρτίζουν τον ξενώνα. Πέτρα και ξύλο δένουν αρμονικά χώρους που σε προσκαλούν να ανέβεις μέσω της ξύλινης σκάλας, για να απολαύσεις το κρεβάτι που έχει τοποθετηθεί στο ξύλινο πατάρι. Ζυμωτό ψωμί, πίτες παραδοσιακές, από ζυμαρόπιτα μέχρι τραχανόπιτα, ντόπιο τσίπουρο και κρασιά, σκορπίζουν αρώματα και σε μεθούν στην σκέψη της γεύσης και μόνο.  Η στέρνα του κτηρίου, έχει μεταμορφωθεί σε κελάρι που φιλοξενεί την κάβα, η οποία περιλαμβάνει γνωστές ετικέτες, τοπικούς οίνους αλλά και οίνους μικρών παραγωγών. Εκεί μπορείς να κάνεις την επιλογή του οίνου που θα συνοδεύσει το γεύμα ή το δείπνο σου.


It has the name of the flower of Peony. Menelaos Villis, the owner of this unique guesthouse with the long history, created this little treasure at the village of Delvinaki. Two double rooms, four triples and an independent apartment can which can accommodate up to six people all made with taste and decor suited to the traditional architecture of the building.
Homemade bread, traditional pies and plenty more, all served with extra care and love.
Don’t’ forget to visit its famous cellar which includes well-known labels and local wines. Here you can select the wine to accompany your lunch or dinner.
www.paionia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις