Σοφρίτο από τη Μαρία Λόη!


Μια μοναδική συνταγή για τη Δευτέρα σου!
Τι έχουμε:1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο, κιλότο, 6-8 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες, 1/2 φλιτζ. ξύδι, 6-8 σκελίδες σκόρδο, σε κομματάκια, 5-6 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς, 2 φλιτζ. νερό, αλάτι χοντρό, πιπέρι
Για το γαρνίρισμα: κλωναράκια μαϊντανού / αλεύρι, για το αλεύρωμα / λάδι ελιάς, για το τηγάνισμα
Τι κάνουμε: Ξεπλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε φέτες, καθεμία πάχους περίπου 1,5-2 εκατοστών. Τις βάζουμε, μία μία, ανάμεσα σε δύο φύλλα διαφανούς μεμβράνης και τις χτυπάμε ελαφρά με το ειδικό σφυράκι, ώστε να απλώσουν λίγο. Τις βγάζουμε από τη διαφανή μεμβράνη, τις αλευρώνουμε και τις τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζουμε σε ένα μπολ το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι και σοτάρουμε τις φέτες κρέατος, γυρίζοντάς τες, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μία στρώση από τις πατάτες, πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα με τα σκόρδα και προσθέτουμε από πάνω μία στρώση από τις φέτες κρέατος. Πασπαλίζουμε πάλι με λίγο από το μείγμα με το σκόρδο και συνεχίζουμε, σε στρώσεις, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Περιχύνουμε με το 1/2 φλιτζάνι λάδι, το ξύδι, το νερό και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 40-45 λεπτά, φροντίζοντας να ανακινούμε τακτικά, για να μην κολλήσουν. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε, γαρνίροντας με κλωναράκια μαϊντανού. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις