Φιλέτα μοσχαρίσια με σάλτσα μανιταριών από τη Μαρία Λόη!
Η Super Αγορά Κρεάτων Αφοι Γιολδάση σε συνεργασία με την Μαρία Λόη, προτείνουν Ηπειρώτικες συνταγές! Αυτή τη φορά τα φ ιλέτα μοσχαρίσια με σάλτσα μανιταριών έχουν την τιμητική τους!
Τι έχουμε: 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο,
φιλέτο, αλάτι, πιπέρι.
Για τη σάλτσα μανιταριών: 1/2 κεσεδάκι λευκά μανιτάρια, 3/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος, 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί, 2 κουταλιές μαργαρίνη, 1 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι.
Για το γαρνίρισμα: κλωναράκια άγριας ρίγανης
Τι κάνουμε: Ξεπλένουμε το κρέας, το
σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, το κόβουμε σε 4-5 κομμάτια και τα
αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με
βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα καυτό τηγάνι γκριλ
ψήνουμε τα φιλέτα για περίπου 5-10 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο
καλοψημένα τα θέλουμε. Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι
λιώνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι
και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και
σιγοβράζουμε, έως ότου σωθούν τα περισσότερα από τα υγρά και μαλακώσουν τα
μανιτάρια. Προσθέτουμε στο τηγάνι με τα
μανιτάρια τη μουστάρδα διαλυμένη στην κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό, ανακατεύουμε
και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για περίπου 3-4 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας,
μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα φιλέτα,
συνοδεύοντας με ρύζι, περιχύνοντάς με τη σάλτσα μανιταριών και γαρνίροντας με
κλωναράκια άγριας ρίγανης.
Και καλή σας όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου