Χοιρινές μπριζόλες στο αλουμινόχαρτο από τη Μαρία Λόη!
Η Super Αγορά Κρεάτων Αφοι
Γιολδάση σε συνεργασία με την Μαρία Λόη, προτείνουν Ηπειρώτικες συνταγές!
Υλικά: 4 μπριζόλες χοιρινές, 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλ. λάδι ελιάς, χυμό 2
λεμονιών, 1 μήλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο,1
σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη, 1 κουταλιά ξύδι, 1 καυτερή κόκκινη
μικρή πιπεριά, ψιλοκομμένη,1 κουταλιά πάστα ντομάτας, 1 κουταλάκι
ζάχαρη, 2-3 κλωναράκια θρούμπι, αλάτι, πιπέρι
και κλωναράκια δεντρολίβανο για γαρνίρισμα.
Ξεπλένουμε το μήλο, το
ξεφλουδίζουμε, κόβουμε στη μέση, το τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και
το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τις μπριζόλες και
ανακατεύουμε. Βάζουμε τις μπριζόλες στο μπολ και ανακατεύουμε ώστε να
καλύπτονται ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε
στο ψυγείο για 1 ώρα. Στραγγίζουμε τις μπριζόλες, ρίχνουμε τη μαρινάδα σε
μικρή κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 5΄. Κόβουμε 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο στο
διπλάσιο μέγεθος από τις μπριζόλες. Βάζουμε μία μπριζόλα στο κέντρο κάθε
κομματιού, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από τη μαρινάδα και τυλίγουμε το
αλουμινόχαρτο, ώστε να καλυφθούν. Συνεχίζουμε με τις
υπόλοιπες. Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο για περίπου 30-40΄. Τέλος, ξεσκεπάζουμε τις μπριζόλες και
σερβίρουμε γαρνίροντας με κλωναράκια δεντρολίβανου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου