Ιωάννινα: Η άνοιξη εδώ με τρελαίνει!


Ο περίπατος στο Μώλο, τις ηλιόλουστες μέρες είναι εξαιρετικός 

Θέλω να είμαι έξω συνεχώς! 

Η άνοιξη στα Γιάννενα με φτιάχνει!
Κι εσύ που έρχεσαι.. Μέσα στα σύννεφα πετάς. Όχι δεν είσαι σε αεροπλάνο. Στα Γιάννενα τα σύννεφα της ομίχλης είναι συχνοί επισκέπτες κυρίως όταν "ανοίγει" ο καιρός. Όσο συχνοί είναι πια και οι επισκέπτες μας από κάθε μέρος της γης. Άλλοι για πρώτη φορά, άλλοι γιατί ερωτεύτηκαν την πόλη που χαμογελάει μελαγχολικά. 
Η πόλη των ασημουργών, έχει γίνει η πόλη των γλυκών με ζαχαροπλαστεία σε όλες τις εισόδους της πόλης που δεν αφήνουν να αγιάσεις, ενώ τα τσίπουρα, τα κρασιά και τα «μεζεκλίκια», σε περιμένουν σε όποια γωνία και  αν στρίψεις. Βρίσκεσαι στα Ιωάννινα. 

Το καφέ Φίλοιστρον
στο κάστρο 
Σε μια πόλη  με έντονους ρυθμούς, χωρίς ωράρια, γεμάτη ζωή μέρα και νύχτα, όπου η ιστορία είναι ζωγραφισμένη σε κάθε γωνιά της. Χρειάζεσαι ένα γευστικό και γερό πρωινό για να ξεκινήσεις τη μέρα και να έχεις ενέργεια για ότι πρόκειται να ακολουθήσει. Το  «Κόκκινο Πιάτο» στην Ανατολή, o «Μακρής» και η «Κυρά Φροσύνη»  στο Μώλο, πλάι στη λίμνη, είναι έτοιμα να γεμίσουν τις μπαταρίες σου. Αν ο πρώτος καφές δεν είναι αρκετός, είσαι έτοιμος να επισκεφτείς μερικά από τα πιο δημοφιλή coffe spots της πόλης. Όλα εξαρτώνται από τη διάθεση και το περιβάλλον που θες να βρεθείς. Καφές στο «Γραμματόσημο» και την «Πολιτεία» είναι συνυφασμένος με την υπέροχη θέα. Καφές στο Μώλο για αυτούς που δεν μπορούν να αποχωριστούν το υγρό στοιχείο στην «Κυρά Φροσύνη» στο «Rasim» ή στα «Ναυτάκια» και βεβαίως μέσα στο κάστρο στο «Φοίλιστρον» όπου ο ελληνικός στη χόβολη είναι το σήμα κατατεθέν του καταστήματος. Στην «Αμάλθεια» - στον πεζόδρομο της Καλάρη- δοκίμασε γλυκά ταψιού και κουταλιού. Αν ακολουθήσεις το δρόμο από την Αβέρωφ προς την Δωδώνης θα συναντήσεις πολλές επιλογές με ιδιαίτερη αισθητική και πάρα πολύ κόσμο να σε τριγυρίζει όπως το «Au bar»,  το «Cream», «Μoca», «Boutique», «Trois»… Πάντα βέβαια μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου στην αγορά συνδυάζοντας τα ψώνια με ένα καφέ στο χέρι.
Πήγε μεσημέρι κι η ιδέα ενός ξεχωριστού γεύματος, γίνεται ελκυστική. Ήρθε η ώρα για λαχταριστούς μεζέδες και πρωτότυπα πιάτα παράλληλα με εξαιρετικής ποιότητας κρασιά  που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

O «Όμιλος», το «Spuntino», το «PocoLoco», η «Στοά Λούλη», το «Μπουκιά – Μπουκιά» είναι για χρόνια τώρα από τα αγαπημένα μέρη κατοίκων και επισκεπτών της πόλης αφού με τις προτάσεις τους στο φαγητό, αλλά και την μοναδική ατμόσφαιρα του το καθένα, έχουν καταφέρει να  αποτελούν «κλασικά στέκια».Ο ήλιος αρχίζει να σβήνει τα φώτα του σιγά σιγά, αλλά εσύ δεν το βάζεις κάτω.

Χαλαρώνεις για λίγο στο δωμάτιο σου και προετοιμάζεσαι για μία μοναδική νύχτα που εύκολα μπορεί να καταλήξει στο επόμενο πρωί. Συντονίσου στον kiss 91,1 ή στο  Ioannina Radio Dj 89,6 και ταξίδεψε στο ρυθμό του. Είσαι αποφασισμένος να ζήσεις την πόλη αυτή και να γίνεις ένα με τους φοιτητές, αλλά και τους ντόπιους που κατακλύζουν κάθε βράδυ τα  bar και τα club της πόλης.
Το καλύτερο «όρθιο» είναι ο Μάσας στην Αβέρωφ, με κρέπες και «στρογγυλά» που κάνουν τη διαφορά. Τα μυστικά της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης, είναι το μεγαλείο του ταξιδιού! Τώρα που τα ξέρεις, ζήσε το όσο καλύτερα μπορείς!






Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις