Μετέωρα - Καλαμπάκα: Ανάμεσα στους βράχους


Ανάμεσα στα βουνά Κόζιακα και Αντιχασίων τα μοναδικού κάλους και ομορφιάς βράχια των Μετεώρων χαρακτηρίζουν την περιοχή της Καλαμπάκας. Αποκαλυπτικότατο το έργο της φύσης στέκει εκεί αιώνες τόσο ως γεωλογικό φαινόμενο όσο και ως ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Ορθοδοξίας. Ο επισκέπτης την πρώτη φορά που θα φτάσει εκεί, μένει έκθαμβος από την θέα των βράχων. Η κατάνυξη έρχεται νωχελικά. Πρώτα θαυμάζεις το τοπίο. Μετά αναρωτιέσαι πως ζούσε ο κόσμος στις μονές. Οι εσοχές των βράχων, κάποτε τόποι ασκητών, τώρα αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για ανάβαση. Παρότι η Καλαμπάκα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά μέρη ευτυχώς δεν χάνει την αξία της. 
Σήμερα τα Μετέωρα έχουν χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Γεγονός που από μόνο του αποτελεί έναν ιδιαίτερο και βασικό λόγο ώστε να επισκεφτεί κάποιος την περιοχή.

Η πόλη της Καλαμπάκας φιλοξενεί έναν από τους πιο παλιούς σιδηροδρομικούς σταθμούς. Ιδανικός τόπος προορισμού για τις εκλεκτές παραδοσιακές ταβέρνες του και κύρια αφετηρία για πληθώρα προορισμών τόσο στην κεντρική όσο και τη Δυτική Ελλάδα. Πολυάριθμες ξενοδοχειακές μονάδες, καφετέριες και bar, συνθέτουν την εικόνα της σύγχρονης Καλαμπάκας. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις