Mirtali Art Hotel: Λατρεία στο Μαντείο


H «Mirtali». Τη νιώθω φίλη μου πια. Με ξεκουράζει στους καναπέδες της, μου προσφέρει γλυκά για να με κακομαθαίνει και μου απλώνει αβίαστα την μοναδική της θέα στη κοιλάδα της Δωδώνης για να αγναντεύω το σούρουπο τα παιχνιδίσματα και τους χρωματισμούς της φύσης. Τα δέντρα απλώνουν τα κλαδιά τους και τα φύλλα σου φτιάχνουν την σκιά που θα καθίσεις… Εσύ όμως θέλεις να μπεις και να χαθείς στους χώρους του «Mirtali Art Hotel».  Η ιδιοκτήτρια Κατερίνα Μιχέλη σε υποδέχεται και είναι εμφανές πως κουβαλά μαζί της την  ενέργεια του τοπίου… 
Το εικαστικό σου ενδιαφέρον προκαλούν οι δέκα σουίτες  με ονόματα στις πόρτες τους εμπνευσμένα από το Δωδεκάθεο, που βρίσκονται στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Διακόσμηση διαφορετική αντικρίζεις σε κάθε πόρτα που ανοίγεις  και το βλέμμα σου γίνεται λάγνο σε λεπτομέρειες που σου κινούν το ενδιαφέρον, όπως τα κρυφά παράθυρα που εμφανίζονται αναλόγως με το φωτισμό. Η περιποίηση αν και προσωπική υπόθεση είναι πάντα πρωταρχικός στόχος, γι’ αυτό και στα μπάνια βρίσκεις φυσικά προϊόντα Korres. Λεπτομέρειες τύπου ταπετσαρίας στους τοίχους, καθρέφτες που όμοιούς τους σπάνια συναντάς, κουρτίνες που μοιάζουν αυλαίες για το έργο που θα δεις μόλις τις τραβήξεις, χρώματα και πίνακες σε μεγάλες διαστάσεις, συντελούν το  εικαστικό ποίημα του designer Ευάγγελου Μιχέλη.

Γευστικές Αλχημείες…
Γιαπράκια, μοσχαράκι με μελιτζάνες, μπριάμ με λαχανικά από τον κήπο του οικήματος, στην gourmet τους εκδοχή από την κ. Μαριάνθη και ατέλειωτα ακόμη πιάτα αναλόγως το menu, σερβίρονται  στο restaurant «Δήμητρα». Ζυμαρόπιτα, λουκουμάδες, τηγανίτες, αποτελούν  εδέσματα του πρωινού σου, ενώ εκμεκ, καρυδάτο και γλυκά του κουταλιού με πρώτο και καλύτερο το κερασάκι, συνοδεύουν τον καφέ σου στο cafe-lounge bar «Εστία».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις