Λαχταριστό τσουρέκι! / Brioche!
Ο Mr. Baker μας δίνει συνταγή για λαχταριστά τσουρεκάκια!!!
ΥΛΙΚΑ:
ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι για
Τσουρέκι: 1
κιλό (1 πακέτο)
Μαγιά:90 γρ.
νωπή ή 27 γρ.
ξηρή (3 φακελάκια)
Ζάχαρη:350 γρ.
(1 & 1/2 κούπα)
Νερό (χλιαρό):100 γρ.
(2/5 κούπας)
Βούτυρο:125 γρ.
(1/2 κούπα)
Αυγά: 4
Γάλα:125 γρ.
(1/2 κούπα)
Μαστίχα αλεσμένη:2,5 γρ.
(1/2 κουταλάκι)
Μαχλέπι αλεσμένο:2,5 γρ.
(1/2 κουταλάκι)
Ξύσμα μισού πορτοκαλιού
Μαγιά:
Ζάχαρη:
Νερό (χλιαρό):
Βούτυρο:
Αυγά: 4
Γάλα:
Μαστίχα αλεσμένη:
Μαχλέπι αλεσμένο:
Ξύσμα μισού πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι,
μέχρι να γίνει ένας πηκτός χυλός και τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
σε ζεστό μέρος. Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο και
προσθέτουμε στο μείγμα μας το χυλό της μαγιάς. Ζυμώνουμε, προσθέτοντας σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο, μέχρι
να πάρουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να
διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου για 2 ώρες. Πλάθουμε τα τσουρέκια στο σχήμα που επιθυμούμε και τα
τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν, περίπου για 1 ώρα. Αλείφουμε απαλά με αυγό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ.Ψήνουμε στους 160 0 C για 35-40 λεπτά.
Βrioche
MATERIALS
Flour for Buns: 1 kilo (1 packet)
Yeast: 90 gr. fresh or 27 gr. dry (3 bags)
Sugar: 350 gr. (1 & 1/2 cup)
Water : 100 g. (2/5 cup)
Butter: 125 g. (1/2 cup)
Eggs: 4
Milk: 125 gr. (1/2 cup)
Ground Mastic: 2.5 gr. (1/2 teaspoon)
Ground Machlepi: 2.5 g. (1/2 teaspoon)
MATERIALS
Flour for Buns: 1 kilo (1 packet)
Yeast: 90 gr. fresh or 27 gr. dry (3 bags)
Sugar: 350 gr. (1 & 1/2 cup)
Water : 100 g. (2/5 cup)
Butter: 125 g. (1/2 cup)
Eggs: 4
Milk: 125 gr. (1/2 cup)
Ground Mastic: 2.5 gr. (1/2 teaspoon)
Ground Machlepi: 2.5 g. (1/2 teaspoon)
Zest of half orange
EXECUTION Mix the yeast with the warmth water and flour, let it rest for 30 minutes in a warm place.
Beat all remaining ingredients except the butter and add to the mix. Knead, gradually adding the melted butter, until it turns into dough.
Cover the dough and leave in a warm place until doubled, about 2 hours.
Shape the buns in the shape you want and place in pan with greaseproof paper.
Let it rise for approximately 1 hour.
Brush lightly with egg and sprinkle with almonds net.
Bake at 160C for 35 to40 minutes.
EXECUTION Mix the yeast with the warmth water and flour, let it rest for 30 minutes in a warm place.
Beat all remaining ingredients except the butter and add to the mix. Knead, gradually adding the melted butter, until it turns into dough.
Cover the dough and leave in a warm place until doubled, about 2 hours.
Shape the buns in the shape you want and place in pan with greaseproof paper.
Let it rise for approximately 1 hour.
Brush lightly with egg and sprinkle with almonds net.
Bake at 160C for 35 to40 minutes.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου