Νοστιμότατη κοτόπιτα / Delicious Chicken Pie


Το Ηπειρώτικο κοτόπουλο νοστιμεύει την πίτα. Φτιάχνεται όλο το χρόνο και κυρίως στις γιορτές. Η χαρακτηριστική γεύση της κοτόπιτας εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό. Μαγειρεμένη με αγάπη, λιώνει στο στόμα και σου θυμίζει κάτι από χωριό.

Υλικά:
1 κοτόπουλο μέτριο
1 κιλό κρεμμύδια πλυμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας ρύζι
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
αλάτι και πιπέρι
Για τα φύλλα:
500 γρ. αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι
νερό όσο ζηκώσει η ζύμη (περίπου 1 ποτήρι)
Τρόπος παρασκευής
Βράζουμε το κοτόπουλο. Μόλις βράσει το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουμε. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και αλατοπίπερο. Αφού σοταριστούν ρίχνουμε ζουμί από το κοτόπουλο μέχρι να σκεπαστούν, προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για 15΄. Με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και τοποθετούμε το φύλλο πάνω. Ρίχνουμε λίγο λάδι κι ύστερα τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο. Μετά ρίχνουμε το μίγμα και το στρώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφο σε όλο το ταψί. Τέλος τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα και ότι περισσεύει το διπλώνουμε προσεκτικά, σχηματίζοντας περιμετρικά του ταψιού κλείσιμο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 1 κ 30΄.


The chickens in Epirus make this pie tastier! Chicken pies are made all year round and particularly during feasts.
You will need:
Flaky Pastry
1 medium sized chicken
1 kg of onions, washed, and cut in small pieces
4 tablespoons of rice
1 cup of olive oil
Salt
Pepper

Preparation:
Boil the chicken. Once the water boils, take the chicken out (don’t throw the water), take off the bones and cut in little pieces. Inside a deep pan, pour the olive oil and cook the onions and the chicken with salt and pepper. Add the water where you boiled the chicken, so as to just cover the mix, add the rice and let the mix simmer for 15 minutes. Lay two layers of flake pastry inside an oiled pan and on it, spread the chicken mix. Cover the mix with the remaining 2 flake pastries. Cook in a preheated oven, at 180 degrees Celsius, for 1 ½ hours approximately. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις