Αξεπέραστη Γεύση: Λαχανόπιτα / Cabbage Pie


Όχι σπανακόπιτα αλλά λαχανόπιτα. Αυτή είναι η ονομασία της ηπειρώτικης πίτας που δεν υπάρχει περίπτωση να συναντήσεις αλλού. Χαρακτηριστική και λαχταριστή είναι η πίτα που φτιάχνεται όλο το χρόνο καθώς η αφθονία των λαχανικών στην Ήπειρο είναι τέτοια που το επιτρέπει να βρίσκεται στο καθημερινό τραπέζι. 

Υλικά:
Αλεύρι σταρένιο: για 2 έως 4 φύλλα
Λάχανα: 1 ως 1/2 κιλά
Τυρί φέτα: 200-300 gr
Λάδι: 200 gr
Αλάτι: ανάλογο
Εκτέλεση:
Πλάθετε τέσσερα φύλλα. Τρίβετε τα λάχανα, προσθέτετε τριμμένο τυρί φέτα, λάδι, αλάτι. Μετά το στρώσιμο του φύλλου μονού ή διπλού, στο ταψί τοποθετείτε τα λάχανα και σκεπάζετε πάλι με μονό ή διπλό φύλλο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35΄. 


Cabbage Pie

Not a spinach pie but a cabbage pie. This is a traditional pie, found only in Epirus.
You will need:
2 to 4 flaky pastry
1 – 1 ½ kgs (δείτε τις ποσότητες εδώ) cabbages
200 – 300 grms of ‘feta’ cheese
200 grs of olive oil
Salt

Preparation:
Grind the cabbages and add grinded ‘feta’ cheese, olive oil and salt. Lay 1 or 2 layers of flaky pastry in a pan. Add the cabbage mix and on top of it, lay 1 or 2 layers of flaky pastry. Place in a preheated oven (preheat for about 35 minutes at 180 degrees Celsius) and cook until it takes a dark brown colour, Serve as a starter or main course.

Σχόλια

  1. Σορρυ, μια διορθωσουλα για το αγγλοφιλο κοινο... cabbage ειναι το ασπρο λαχανο, κι οχι αυτο που εμεις στα γιαννιωτικα ονομαζουμε λαχανα, δηλαδη διαφορα πρασινα χορτα για πιτα.... Κατα τ'αλλα η συνταγη σκιζει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις