Τα Τσουρεκάκια της Αλίκης!



Και στην όψη και στη γεύση... σα να βγήκαν από τη χώρα των θαυμάτων! Εύκολα και γρήγορα, μια δοκιμή θα σας πείσει!

Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 ½  ποτήρι  Καλαμποκέλαιο
1 ½  ποτήρι Ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι
3 μπέικιν
3 βανίλιες
5 αυγά
Μαχλέπι
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Ξύσμα πορτοκαλιού

                                                                                                                                                                                                                  

Για το ταψί:
1 ποτήρι λάδι για πλάσιμο
1 αυγό για άλειμμα 

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπωλ, το αλεύρι, το μαχλέπι, το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε λίγο με το χέρι.
Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι λιώσει η ζάχαρη και τα αυγά και ύστερα ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να γίνει η ζύμη. Η ζύμη πρέπει να ξεκολλάει ελαφρώς από τα τοιχώματα του μπολ κι αν όχι, τότε προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Βάζουμε λαδόκολα στο ταψί και τα τοποθετούμε πάνω σε όποιο σχήμα θέλουμε κι ύστερα τα ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά στους 180oC μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις