Μέτσοβο : Καπνιστό τυρί δίπλα στο τζάκι με ένα ποτήρι κρασί…


Το χιονοδρομικό κέντρο Μετσόβου
αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες από όλη τη Ελλάδα 
Γενέτειρα του σπουδαίου φωτογράφου Κώστα Μπaλάφα και των ευεργετών Αβέρωφ και Τοσίτσα, το Μέτσοβο εξείχε ανέκαθεν της πολιτιστικής του διάθεσης, κρατώντας τα σκήπτρα του τίτλου ενός από τα γραφικότερα χωριά στην Ελλάδα. Χρώματα και μυρωδιές αιχμαλωτίζουν τον επισκέπτη σε κάθε βήμα που κάνει στην αμφιθεατρική πολιτεία του Μετσόβου. 
Σε υψόμετρο 1200μ.χτισμένο στην πλαγιά του βουνού που χωρίζει την οροσειρά της Πίνδου σε Βορρά και Νότο και παρά την αύξηση της τουριστικής διάθεσης δεν έχει αλλοιώσει καθόλου τον τοπικό χαρακτήρα του. Αρχοντικά χτισμένα με πέτρα, πλακόστρωτα δρομάκια, πέτρινες παραδοσιακές βρύσες και δέντρα που καλύπτονται με χιόνι καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, δίνουν στον επισκέπτη τοπία για μοναδικές αναμνήσεις.
Μετσοβόνε και Μετσοβέλα, είναι τα ονόματα των πιο διάσημων τυριών που παράγει το Μέτσοβο μαζί με τα τοπικά κρασιά. Κοντοσούβλι και σούβλες που γυρίζουν όλο το χρόνο ετοιμάζοντας το πιο γευστικά εδέσματα που μπορεί να γευτεί κανείς, βρίσκονται σε όλα τα εστιατόρια της περιοχής, ενώ
café ατμοσφαιρικά με θέα την Πίνδο προσφέρουν ζεστά ροφήματα και ιδιαίτερα γλυκά. Κάνοντας μια βόλτα στα γύρω χωριά, θα βρείτε το υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης στο Ανθοχώρι, τη Μονή Παναγίας στη Χρυσοβίτσα, την μοναδική θέα στο Ανήλιο αλλά και την Μηλιά που είναι παραδοσιακός οικισμός στα όρια του Εθνικού Δρυμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις